ΔΡΑΣΕΙΣ

Για τη μετάβαση του Δήμου Ελευσίνας η έρευνα της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΕΜΠ προτείνει δράσεις.

Φροντίζουμε για το Περιβάλλον και τις θάλασσές μας.
draseis2
draseis1
recycle
recycle_bin2

Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κάδων

Επιβραβεύουμε την ανακύκλωση.

Το σύστημα βασίζεται στη γενική αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει”, υποστηρίζοντας την ιδέα του να πληρώνει λιγότερα δημοτικά τέλη, ο δημότης αυτός ο οποίος κάνει πράξη την αποτελεσματική χρήση της ανακύκλωσης και τη μειωμένη παραγωγή απορριμμάτων.

Οι υποδομές είναι το κλειδί…

 

Έξυπνος Δημόσιος Φωτισμός

Ανάλογα το επίπεδο φωτισμού από το νυχτερινό φεγγάρι, ο έξυπνος φωτισμός προσφέρει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας η αυξάνοντας τη φωτεινότητα από απόσταση.

Έξυπνες Στάσεις Λεωφορείων

Μετατρέπουμε τους χώρους αναμονής σε πλήρως εξοπλισμένα κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Προτεινόμενες Δράσεις Πολιτισμού

 

Φωτορεαλιστική ιστορική οπτικοποίηση

Ανάπτυξη βιωματικών εμπειριών μέσα από φωτορεαλιστική απεικόνιση των αρχαιολογικών χώρων της Ελευσίνας.

VR περιηγήσεις

Δημιουργία πανοραμικού (360°) περιβάλλοντος για την ιστορία της Ελευσίνας για ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και την εκπαίδευση και ψυχαγωγία του κοινού.

Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας

Ενισχύουμε τον φυσικό κόσμο σε ψηφιακό. Το «πραγματικό» περιβάλλον «επαυξάνεται» με δεδομένα, πληροφορίες, τρισδιάστατα μοντέλα, βίντεο, ήχους και αλληλεπιδραστικά αντικείμενα για τους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Σύστημα άμεσης ειδοποίησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Προτεραιότητα στην Προστασία μας…

Προτείνουμε τη λειτουργία σε πιλοτικό επίπεδο της εφαρμογής των ειδοποιήσεων ασύρματης έκτακτης ανάγκης (Wireless Emergency Alerts  – WEA). Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί κυψελοειδείς εκπομπές για την αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης σε κινητά τηλέφωνα στην περιοχή που επλήγη από έκτακτη ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνουμε έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης και θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών.

alert2
alert1

ΔΡΑΣΕΙΣ

Για όλους

picture-of-business-people-discussing-in-their-P59UCWR.jpg

Για τους νέους

Πρόγραμμα αξιολόγησης δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές του Δήμου Ελευσίνας μέσω online παιχνιδιού και ψυχομετρικού τεστ δεξιοτήτων.
elderly

Για την τρίτη ηλικία

Οργάνωση και παρακολούθηση της άσκησης στην τρίτη ηλικία. Το πρόγραμμα θα αποτελεί μια νέα παροχή του δήμου προς τους δημότες για την δημιουργική απασχόλησή τους με μέριμνα στην υγεία τους.

business

Για επιχειρηματίες

Σύστημα καταγραφής, ενημέρωσης  και επικοινωνίας επιχειρήσεων για καταγραφή εργασιακών αναγκών, δικτύωση με την τοπική κοινότητα και ανάδειξη επενδυτικών και χρηματοδοτικών ευκαιριών.

everyone

Για όλους

Ανάπτυξη εφαρμογής (app) άμεσης ενημέρωσης σε smart phones και έξυπνες συσκευές με χρήσιμες πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος στη θέση του χρήστη.

Πώς θα μάθετε για τις νέες τεχνολογίες του Δήμου Ελευσίνας

Μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο για τις νέες τεχνολογίες smart city ενημερώνουμε τους πολίτες και τους καθημερινούς χρήστες σχετικά με τις εφαρμογές τύπου smart cities. Η έγκαιρη ενημέρωση του κοινού και η επεξήγηση μιας λειτουργίας συμβάλλουν καθοριστικά στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών